SAYIN ÜYEMİZ 20.07.2018 TARİHLİ BES ÇALIŞAN SAYISINI TESPİT AŞAMASINDA ALINAN SON VE GÜNCEL KARAR..!


Çalışan sayısı nasıl ve hangi tarih esas alınarak hesaplamalıdır ?

45 yaş üstü, yabancı, yurtdışında çalışanlar, stajyerler, taşeron işçiler, mevsimlik işçiler hesaba dahil midir ?

Çalışanların otomatik katılıma dahil olma şartlarını taşıyıp taşımadıklarına bakılmaksızın (45 yaş altı/ üstü çalışan sayısı, yerli/yabancı/yurtdışında çalışan, şubelerdeki ve/veya birden fazla işyeri noktasında çalışan ayrımı yapılmaksızın) Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğine göre SGK’ya yapılan bildirime göre işverene bağlı olarak çalışan sayısı hesabı yapılır.

Taşeron bir firma çalışanının, bordro işlemleri ilgili taşeron işveren tarafından yapılıyorsa taşeron firmanın çalışan sayısı hesabında, bordro işlemleri asıl işveren tarafından yapılıyorsa, asıl işverenin çalışan sayısının hesabında dikkate alınır.

Çalışan sayısı tespit edilirken, kapsama alınma tarihinde en güncel SGK verisi göz önünde bulundurulur. Örneğin; “40 çalışanı olan ve 01.07.2018 tarihinde sisteme girmesi planlanan bir işverenin tespiti için Haziran ayının 23’üne kadar SGK’ya bildirilmesi gereken Mayıs ayı aylık prim ve hizmet belgesindeki toplam çalışan sayısı (“Toplam Sigortalı Bilgileri” başlığı altında yer alan “Sigortalı Sayısı” verisi) göz önünde bulundurulur.

Luca Otomatik Katılımlı BES işlemleri için Avivasa, Anadolu Hayat ve NN hayat firmaları ile İŞNET platformu olan DES (Dijital Eko Sistem) ile entegrasyonları ücretsiz bir şekilde sağlamaktadır.


DES(Dijital Eko Sistem) kullanım dokümanı için tıklayınız..



Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili detaylı bilgi içeren İŞVEREN Bilgilendirme Rehberi'ne ulaşmak için tıklayınız.



Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili detaylı bilgi içeren ÇALIŞAN Bilgilendirme Rehberi'ne ulaşmak için tıklayınız.



Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili detaylı bilgi içeren KATILIMCI Bilgilendirme Rehberi'ne ulaşmak için tıklayınız.



EGM İşveren Takip Sistemi için tıklayınız.

Sisteme Giriş